Puulonin tarina

Tarina kolmesta nuoresta miehestä, jotka lähtivät mullistamaan huonekalualan

Ensimmäinen luku, Puulon

Olipa kerran Puulon ja Unto Sarvala. Puulon valmisti suomalaisia design-huonekaluja Kuhmoisissa Päijänteen rannalla. Unto ”Unski” Sarvala oli ensimmäinen yritykseen palkattu työntekijä. Unski työskenteli yrityksen muiden työntekijöiden kanssa vuosien ajan oppien alan salaisuudet. Lopulta yritys ”valui hänen syliinsä” – hänen omien sanojensa mukaan. Unskin ohjaksissa Puulonilla bisnes kukoisti, ja tinkimätön laatu miellytti asiakkaita. Tuotteita myytiin ympäri Suomea ja Eurooppaa. Aikaa kului, ja eräänä päivänä Unski alkoi päivitellä kahvihuoneessa: "Kun nyt mies ja yritys täyttävät yhteensä sata vuotta, olisi hyvä saada yritykseen uusi jatkaja." Yrityksen työntekijöiltä ei löytynyt kiinnostusta vetovastuuseen, mutta vieressä istunut työssäoppija Olli Hietajärvi tokaisi samalta istumalta: "Olenhan minä jo täällä!" No, siitä se sitten lähti.

Toinen luku, ruotsinlaiva.

Kaikki menestystarinat vaativat oikean ajoituksen ja hieman sattumaakin, niin tämäkin. Ruotsinlaiva oli lastattu Ikaalisten hienopuuseppäopiskelijoilla, jotka olivat menossa Tukholman huonekalumessuille. Laivalla olivat myös Olli Hietajärvi, Jaakko Järvi ja Tomas Nordström. Hyttien, ravitsemusliikkeiden ja messujen välimaastossa syntyi kolmelle opiskelukaverukselle yhteinen palava intohimo uudistaa vanhentunut huonekaluala ja lähteä jatkamaan Puulonin tarinaa. Näin löytyivät toimitusjohtaja Ollin tueksi yritystä pyörittämään tuotantopäällikkö sekä myynti- ja markkinointipäällikkö.

Kolmas luku, kolmen kaveruksen huonekalutehdas.

Puulon sai jatkajan - oikeastaan kolme jatkajaa. Tänäänkin Olli rapsuttaa harvenevaa tukkaansa pykäläviidakkoa setvien paperipinon takana. Jaakko taikoo yrityksen työntekijöiden kanssa puusta upeita huonekaluja pajalla. Tomas taas myy sinulle vaikka kuun taivaalta, kunhan toimitusaikataulusta sovitaan. Työtä tehdään intohimolla ja sydämellä. Rakkaudesta alaan. Rakkaudesta materiaaliin, puuhun.

Tämä tarina ei päättynyt tähän, vaan siinä kääntyi uusi sivu. Neljännen kappaleen nimi on vaatimattomasti: "Puulon – legendaarinen huonekalutehdas.”